Сапарева баня

За къщатаСамостоятелна вила в Сапарева баня, в подножието на Рила планина

picture

Къща за гости “Весита - Чучугановата къща” е нова, уютно обзаведена. На разположение на гостите са хол с камина, кухненски бокс с хладилник, печка, миялна машина, озеленен двор.

Къщата за гости Ви предлага спокойна почивка в самостоятелна вила в Сапарева баня, идеална за семейства и компании от 10-15 човека. Гостите могат да разнообразят отдиха си с разходки до популярни туристически дестинации или да се възползват от лечебните качества на минералната вода в басейните и СПА-комплексите в града. Къща за гости “Весита – Чучугановата къща” се намира на 10 км. от планинския и ски курорт Паничище и Седемте Рилски езера..

Къщата предлага 5 двойни стаи със самостоятелни бани и санитарни възли, разположени на 4 отделни полуетажа, обширна гостна с камина. Кухненският бокс е оборудван с печка, хладилник, миялна машина,кафе-машина..

Нашите гости са винаги Добре дошли !


За град Сапарева баня

Сапарева баня е град в Югозападна България и е част от Кюстендилска област. Намира се върху северното било на Рила на 15 km от Дупница.Градът е известен с неговата гореща минерална (103 °C)[1] и чиста планинска вода. Минералната вода в Сапарева баня притежава изключителни лечебни качества. Била е високо ценена и употребявана като лек от траки и римляни.

Забележителности


Хиляди последователи на Бялото братство от цял свят се събират в Рила - на Седемте Рилски езера.

Ежегодният им лагер през месец август води високо в планината и много туристи, дошли да видят магическия танц „Паневритмия”, който се изпълнява край езерото Бъбрека, а заедно с това и да избягат от лепкавите горещини в градовете. По традиция последователите на учителя Петър Дънов всяка година посрещнат своята Лятна (Слънчева) Нова година в Рила. Това се случва по време на духовната школа на дъновистите, която се организира на Седемте рилски езера. Според завещаната от самия Дънов традиция, Бялото братство посреща изгрева на Молитвения хълм в Рила, откъдето отправя първите си сутрешни молитви към Слънцето. Дъновистите вярват, че изгревът на 19 август има магическа сила. Според тях човек, срещнал първите лъчи на Слънцето в този ден високо в планината, се зарежда с енергия и здраве за следващите 12 месеца.

Двор


Приятно озеленен двор .

Трапезария


На разположение на гостите е трапезария с камина и напълно обурудван кухненски бокс.

Барбекю


Навес с голяма маса и барбекю.

Спорт

Басейни и СПА